28 de març del 2010

Els àrbitres poden amb el CB Llagostera (62-82).

Pol Figueras | Llagostera

Avui s’ha vist, molt probablement, el pitjor arbitratge de tots els temps a Llagostera. El Sr. Mullor i el Sr. Desir, sobretot el primer, han dut a terme l’arbitratge d’un nen de 3 anys. La primera meitat ha transcorregut amb normalitat, i s’ha pogut veure bon basquet, però la segona meitat ha sigut marcada per un canvi radical de criteri arbitral i el conjunt visitant ha jugat 20 minuts amb 7 jugadors. A més, el Llagostera tenia les baixes de Pere Vilà, Alex Portàs, Jordi Clara i Edu Comas.

En els primers 10 minuts s’ha vist un bon quart de basquet. La Bisbal ha començat amb força i un bon atac, però el Llagostera ha controlat el rival amb 4 triples, 2 de Boadas i 2 de Sàbat. Amb 9 punts als últims dos minuts, el Llagostera ha finalitzat el primer quart amb un favorable 21-15.

A partir del segon quart, l’àrbitre J. Mullor ja ha començat a fer-se veure, però ha deixat jugar i els dos conjunts, sobretot la Bisbal, ho ha aprofitat. Els visitants s’han posat amb una defensa zonal que ha fet mol mal al Llagostera, i sumat a un molt bon segon quart de Mitjà (28 punts en el partit) s’ha carregat l’equip a les esquenes i l’ha fet marxar amb 8 punts a favor al descans (30-38).

Però a partir de la represa, l’arbitratge ha canviat radicalment la seva forma de xiular i ha destrossat el Llagostera. Sense anar més lluny, ha pitat 3 antiesportives, 2 tècniques i un munt de faltes totalment inexistents, i sumat a una única falta xiulada als visitants, a falta de 8 segons per acabar el període. La Bisbal ha aprofitat la superioritat de jugadors (5 jugadors+2 àrbitres) i ha marxat del marcador per un clar 43-61.

Al finalitzar aquest període, l’entrenador local s’ha dirigit al àrbitre Mullor per demanar-li explicacions de algunes faltes, però aquest ha posat un to de xuleria i mala educació innecessari que ha fet perdre els nervis de la banqueta local.

Amb Roberto i Sàbat desqualificats, l’últim per ser el capità, el Llagostera ha sortit a la pista a jugar, però era impossible, totes les faltes eren comeses pels locals. És al minut 34 quan la Bisbal ha tingut la màxima diferència (49-75), però el Llagostera hi ha posat l’orgull i ha pogut remunta alguns punts. El partit ha acabat 62-82.

El proper partit serà el derbi entre el FD Cassanenc i el CB Llagostera, es disputarà el diumenge 11 d’abril a Cassà.