23 de juliol del 2011

El Llagostera no pot superar l’Espanyol (1-2).

Pol Figueras | Palamós

La Unió Esportiva Llagostera ja ha començat a traçar el camí cap a Segona B. Els homes d’Oriol Alsina han realitzat el primer partit de pretemporada davant el primer equip del RCD Espanyol. Els blanc-i-blaus s’han endut el partit per un gol a dos. En la primera meitat, Thievi Bifouma ha avançat els pericos, i en la segona, Osvaldo ha ampliat l’avantatge. El Llagostera, que ha lluitat fins al final per aconseguir l’empat, ha reduït distàncies mitjançant el jove Peque, però ha estat massa tard. Els gironins han fet un bon partit davant l’equip que entrena Mauricio Pochettino i sempre han donat la talla. Han debutat els nous fitxatges com el davanter Virgili, el porter Segovia i el defensa llagosterenc Jordi Mir, amb una molt bona actuació. Poca expectació ha aixecat el club blanc-i-blau a Palamós i poc més de dues mil persones han presenciat el partit des del Nou Municipal de Palamós.

El partit ha començat amb domini llagosterenc. Els de Pochettino han sortit freds i amb molta poca sortida de pilota. El Llagostera ho aprofitava recuperant pilotes al mig del camp i amb transicions ràpides. La primera ocasió de gol ha estat per l’incombustible Pedrito, fallant un u contra u davant Kiko Casillas (7’). Per la seva banda, l’Espanyol ha avisat amb un xut de falta al travesser del capità Luís Garcia (10’). Els blanc-i-blaus s’han començat a despertar i han jugat amb molta agressivitat, però no han acabat de dominar el partit. El Llagostera tenia un bon fonament al mig del camp amb Eloi i Granell. No obstant això, Thievi ha avançat els pericos superant a Martí Bartrina (22’). El mateix davanter ha estat apunt de marcar el segon havent batut el porter Martí, però la seva rematada ha marxat desviada (35’). Abans del descans, el Llagostera hagués pogut empatar mitjançant David Costa (39’) i Aimar (45’).

A la segona part el panorama ha canviat totalment. Només han continuat sis jugadors, quatre del Llagostera i dos de l’Espanyol. Els barcelonins han guanyat rapidesa amb el duo Sergio Garcia i Osvaldo. El primer ha avisat ben aviat, però ha fallat el u contra u (46’). La segona part ha estat de color blanc-i-blava ja que els gironins han perdut la possessió en el mig del camp i han comés masses errors. Abans del 2-0, Sergio Garcia no ha pogut batre Segovia i tampoc Albín en el rebot (65’). Cinc minuts més tard Osvaldo no perdonava superant Segovia amb una maca vaselina (70’). A partir del segon gol l’Espanyol ha abaixat pistonada i ho ha aprofitat el Llagostera. Primer Mas de volea (75’) i després un xut de falta directe de Virgili (82’) han estat a punt de reduir l’avantatge blanc-i-blava. Era el preàmbul del gol gironí. Peque, aprofitant un rebot, ha enviat la pilota el fons de la xarxa per anotar el 1-2 (89’). Era massa tard, però, per igualar el partit i l’Espanyol s’ha endut el III Vila de Llagostera.

Llagostera: Martí, Aimar, Vallho, Òscar Álvarez, Quim Boadas, Eloi, Pedrito, Granell, David Costa, Uri i Samuel. Segovia, Àlex Ruiz, Jordi Mir, Tito, Alberto A. Peque, Masó, Ruben Martinez Peque, Herrera, Virgili, Mas i Miguel.

Espanyol: Kiko Casillas, Baena, Luis Garcia, Verdú, Forlín, Dátolo, Clerc, Pau Senent, Raúl Rodriguez, Victor Álvarez i Thievi Bifouma. Cristian Álvarez, Galan, Hector Moreno, Dídac Vilà, Javi Marquez, Javi Lopez, Darder, Albín, Osvaldo i Sergio García.

Gols: 0-1 (22) Thievi Bifouma, 0-2 (70) Osvaldo, 1-2 (89) Peque.

Targetes: Al local Vallho i als visitants Javi Lopez i Forlín.

Àrbitre: Sr. Barceló Roca.

Públic: Dues mil persones al Nou Municipal de Palamós.