12 d’agost del 2010

El Sabadell s’endu el Vila de Llagostera als penals.

Pol Figueras | Llagostera

Tarda de bon futbol, i de pluja, molta pluja. Llagostera i Sabadell han empatat a 1 al final del partit però els barcelonins han estat més encertats a la tanda de penaltis. El nou jugador del Llagostera, ex del Racing de Santander, Uri ha avançat els locals a la primera part i Fito ha empatats pels de Sabadell a la segona. Ja diuen ja que “Sabadell mala pell”, i es que una mica vergonyós el plantejament agressiu dels visitants que han vist fins a quatre targetes en un simple partit de pretemporada, i Plaja ha tingut d'anar a l'hospital a fer-se punts a la cara. Un àrbitre poc encertat durant el partit, ha donat la nota al final del partit i ha decidit que la tanda de penals es realitzes al costat del camp on no es trobaven els espectadors, cosa que ha creat malestar al púbic i als mateixos jugadors. Tot i això, el senyor Álvalos Martos tossut i orgullós no ha canviat la seva postura i els aficionats s’han hagut de moure.

El partit ha començat igualat. El joc al mig del camp era el que dominava i els dos equips en prous feines xutaven. La primera ocasió en perillositat la tindrien els locals, en una falta rematada per Aimar blocada per De Navas (13’). La contra del Sabadell seria un xut d’Eneko que Canal treia amb el cap i enviava a córner (17’). Els locals penjaven pilotes buscant a Arimany, i poques vegades arribaven controlant la pilota des del terra. Fito engaltava una volea a un refús d’un córner que quasi sorprèn a Marti, que ha jugat tot el partit (23’). Joaquín ha estat a punt de marcar en una sortida de Marti que ha acabat enviant a córner (27’). Al minut 31 arribava el gol del Llagostera, un gol un xic graciós. El porter visitant es confia desprès que un defensa li fes una sessió i al xutar rebota a l’esquena del local Uri fent que la pilota acabes entrant a la porteria. D’aquí al final dels primers 45 minuts poques arribades per part dels dos conjunts.

A la segona meitat, canvis en l’alineació del Llagostera menys a la porteria. La part ha començat amb domini clar del Sabadell, fins al punt d’arribar l’empat. Tot i el gol, Mas tenia una oportunitat bona, desprès d’un assistència massa ràpida en una falta prop de l’àrea que no ha arribat a rematar (48’). I a la següent jugada arribava l’empat. Fito xutava tal com li venia la pilota des de fora l’àrea i posava l’empat a 1 al marcador (50’). El conjunt d’Oriol Alsina anava entrant mica en mica en aquesta segona part. Pedrito, que ha fet una genial segona meitat, ha estat a punt de jugar-se un u contra u amb el porter però malgrat la seva velocitat no ha arribat a temps de controlar la pilota (56’). A Giró poc li ha faltat pel segon des de la banda desprès d’una jugada entre ell i Pedrito (59’). Puigderolls, que també ha estat substituït a la segona part, ha realitzat un bon llançament de falta que amb complicacions ha blocat Marti (66’). Mas provava de xilena en una centrada de Guiti però la pilota marxava alta (81’). El Sabadell començava a renunciar al segon gol, tot el contrari que el Llagostera. Els últims 10 minuts només atacava el Llagostera, però no en forma d’ocasions de gol. L’única, al minut 88 quan Masferrer ha estat a prop de rematar en un llançament de banda que no se l’esperava desprès de que el bot agafés desprevingut a un defensa visitant. Aixó sí, l’últim llançament pel Sabadell, en una falta tirada també per Puigderolls, que ha marxat fora per poc (90’). 1 a 1, i cap a la tanda de penals.

La polèmica tanda de penals a causa de la decisió estúpida de l’àrbitre ha quedat 3-4 a favor dels visitants. Roca ha fallat el tercer penal i tots els altres llançadors han marcat. Per tant, com l’any passat amb el Girona, el Llagostera perdia el Vila de Llagostera a la pena màxima.

Llagostera: Marti, Pau (Giró, 45’), Canal (Banal, 45’), Villafañe (Vallho, 45’), Javi G. (Quim Boadas, 45’), Peque (Masferrer, 45’), David Costa (Herrera, 45’), Plaja (Roca, 45’), Arimany (Guitart,45’), Uri (Mas, 45’) i Aimar (Pedrito, 45’).

Sabadell: De Navas, Bermudo, Chapín (Mikel, 60’), Agustín (Jordi Sánchez, 60’), Antonio Lao, Robles (Puigderolls, 45’), Fito (Quereda, 77’), A. Manga, Raúl (Chica, 60’), Eneko (Aitor, 60’) i Joaquín (Nelbert, 45’).

Gols: 1-0 (31’) Uri, 1-1 (50’) Fito.

Targetes: Al local Banal i als visitants Agustín, Eneko, Raúl i Alberto Manga.

Àrbitre: Sr. Ávalos Martos.

Públic: Uns 250 espectadors al Municipal de Llagostera. Ha plogut durant tot el partit menys la tanda de penals.