17 d’abril del 2011

Es repeteix la història a Manlleu (2-2).

Pol Figueras | Manlleu

La temporada anterior el Llagostera va obtenir un empat del Municipal de Manlleu amb un gol de Pau a l’últim minut de partit. Aquest any ha estat Pedrito qui, en el minut 93, ha fet el gol que donava un punt als llagosterencs. Oriol Alsina ha guanyat el duel de banquetes amb Francesc Cargol, però dos penals transformats per Planagumà no ho han pogut reflectir en el marcador. Els primers en avançar-se han estat els visitants, amb un gol en pròpia porta d’Archi. En la segona part el Manlleu s’ha avançat al marcador amb dos gols de la pena màxima del davanter més car de la categoria. I quan els manlleuencs ja celebraven la victòria, Pedrito ha fet de les seves per repartir, justament, els punts. Els dos equips han acabat amb 10 jugadors, per l’expulsió d’Archi i Plaja. Després de tres mesos lesionat, Quim Boadas ha disposat de 25 minuts. Molt bon ambient de futbol, davant un poble entregat al seu equip. Una vintena de llagosterencs han animat, sense parar, els jugadors d’Oriol Alsina.

La primera part ha estat marcada pel contrast de jocs. Els locals imposaven un joc molt directe davant un Llagostera pacient, tocant al mig del camp i intentant trobar espais. La primera ocasió ha estat pel Manlleu, que ha començat més despert, amb un xut de Criado que ha blocat Marti (7’). No obstant això, el primer en marcar ha estat el conjunt blaugrana. El porter Marti ha xutat enviant l’esfèrica cap a David Costa, però el defensa Archi ha rebutjat. No ha rebutjat endavant, sinó endarrere, fent una sublim vaselina al seu propi porter. El gol en pròpia porta del defensa local posava el 0-1 (7’). Les ocasions de gol en la primera part han estat del Manlleu, amb arribades de segona línia, jugades a pilota parada, etc. En canvi, els visitants dominaven el mig del camp, però ha faltat aquella espurna per posar a prova el porter local. Primer Crous, de falta directe (19’), i Aumatell de cap un minut després han provocat els primers problemes a la porteria defensada per Marti. Ha insistit el Manlleu amb centrades a l’àrea en aquesta primera part, i sobretot buscant el seu punt de referència en atac, Planagumà, que ha realitzat un molt bon partit. El mateix Planagumà de cap i Crous , també amb el cap, han topat amb les intervencions de Marti. El descans s’arribava amb l’avantatge mínima del Llagostera.

El final de la primera part ha estat de clar domini local, i en el començament de la segona no ha canviat. Una internada de Criado que rematava Puchi desviat ha començat a posar nervis a la defensa local (49’). Un minut més tard, la pilota es passejava per l’àrea visitant, però ningú ha arribat a rematar. Un Manlleu molt crescut veia a prop l’empat, en canvi el Llagostera, amb molts de despropòsits, començava a patir de tal manera que ha perdut el domini del mig del camp. Això propiciava que l’atac del Manlleu encara era més directe. Tot i això el Llagostera resistia. Una triple ocasió del Manlleu ha convertit l’ambició de gol en desesperació, perquè Baruc i Puchi en dos cops, han arribat a xutar, però per un impediment o un altre la pilota no ha acabat al fons de la xarxa. I com s’augurava, el gol ha arribat. Un penal comès per Oscar Álvarez l’ha materialitzat Planagumà. Era el 1-1 en el minut 67.A partir d’aquest instant el Manlleu s’ha bolcat a l’atac i el Llagostera ha reaccionat amb fermesa. Primer, David Costa des de la frontal (68’). Pedrito de falta directe i després amb un xut creuat han estat la prèvia del seu gol final. Malgrat això, Rudé ha posat a prova Marti, que ha blocat bé. I enmig de totes aquestes ocasions, han arribat les polèmiques expulsions del col·legiat. Primer ha estat, justament, l’expulsió d’Archi per unes mans (72’). Després, per compensar, per no fer la missió impossible al Sr. Cargol, ha mostrat la segona targeta groga a Plaja (74’). Així l’últim quart es disputava amb deu contra deu. Quan semblava que els dos equips es conformaven amb l’empat, l’àrbitre ha assenyalat un dubtós penal a Javi González. Planagumà no ha fallat, i a falta de quatre minuts més l’afegit, el Manlleu s’avançava al marcador (86’). Moviments de banqueta, Oriol Alsina treia totes les cartes, Cargol perdia temps. I complert el tercer minut del descompte, Pedrito ha entrat a l’àrea i amb un xut creuat ha superat a Fran, desfermant la bogeria als aficionats visitants. Així ha acabat el partit, empat a dos.

Manlleu: Fran, Rudé, Archi, Cunill, Masoliver, Puchi, Crous (Fortet, 66’), Geli (Baruc, 45’), Aumatell, Criado (Chicho, 86’) i Planagumà.

Llagostera: Martí, Aimar, Vallho, Oscar Álvarez (Banal, 86’), Javi González (Herrera, 86’), Masferrer, Pedrito, Plaja, David Costa, Roca (Quim Boadas, 64’) i Granell.

Gols: 0-1 (7’) Archi (PP), 1-1 (67’) Planagumà (P), 2-1 (86’) Planagumà (P), 2-2 (90’+) Pedrito.

Targetes: Als locals Puchi, Masoliver i Planagumà i als visitants Roca, Vallho, Oscar i Javi. Expulsat per doble amonestació al local Archi i al visitant Plaja.

Àrbitre: Sr. Salas Montoro.

Públic: Uns 800 espectadors al Municipal de Manlleu.

1 comentari:

  1. La foto dels aficionats, que són els que van vindre de Llagostera? Molta sort!

    ResponElimina