9 de gener del 2011

Uns pugen, altres baixen (0-1).

Pol Figueras | Palamós

El Llagostera ha aconseguit els tres punts del Nou Municipal de Palamós vencent per 0-1 el derbi gironí. Ha estat un resultat injust, ja que un superior Palamós ha vençut en joc al Llagostera, però no ho ha demostrat en ocasions clares. El gol llagosterenc ha arribat en el temps afegit de la primera part en una jugada d’estratègia, on Marc Plaja ha rematat de cap. Per part del Palamós, Vichu ha estat el que ha portat les accions perilloses del Palamós amb dos travessers. Doncs ha resultat ser el contrari del partit de la primera volta, on el Palamós es va endur els tres punts havent dominat el Llagostera. Els d’Oriol Alsina no perden gas i segueixen líders amb quatre punts d’avantatge a l’Europa, segon classificat.

El partit ha començat amb un domini palamosí molt clar. En atac no acabaven de finalitzar les jugades de perill, i la pressió, molt efectiva, anul·lava qualsevol acció de creació del Llagostera. I és que ha costat molt arrencar en el partit per part visitant. Bolcat en atac, només jugades d’estratègia materialitzaven el perill local. Casagran era la referència en atac, gràcies a la seva altura. No obstant això, el Palamós ha avisat per primer cop en el minut 20amb un xut de molt lluny de Venzal, sense problemes per Ivan. Tampoc dubtaven els jugadors del Palamós en sorprendre en xuts llunyans, i Ritxi, sobretot, ho ha intentat en un parell d’ocasions. El Llagostera també utilitzava les jugades a pilota parada per crear dificultats al Palamós, i la primera rematada del Llagostera era a càrrec de Granell en una falta (28’).Poc a poc tots dos equips començava a engendrar perill real a la porteria rival, i hem arribat a un final de meitat ple d’ocasions. Primera era el Llagostera, en un xut de Pedrito des del lateral que Bayona enviava a córner (40’). Després ha tocat el torn al Palamós, amb la millor oportunitat dels primers 45 minuts, on primer Vichu i després Ritxi han rematat a porteria, però han topat amb un defensa rival (42’). En la posterior jugada, Ritxi, provant de molt lluny, ha fet lluir a Portoles que refusava l’esfèrica. Ja en l’última ocasió de la meitat, Marc Plaja enviava al fons de la xarxa una centrada de falta llançada per Granell. Era el 0-1 i el descans.

El Palamós ha sortit molt concentrat a la represa, i només de començar, Vichu ha enviat una pilota al travesser. En aquests minuts no ha arribat el gol del Palamós per miracle, i només li ha faltat aquella rematada final per fer l’empat. Vichu ha engaltat una volea que s’ha estavellat al pal un cop més (62’), en una jugada d’estratègia que ha repetit varies vegades el Palamós. Com a resposta, Uri no ha pogut rematar quan Bayona ja estava venut (66’). D’ençà aquest moment, el Palamós ha ocasionat molt perill, i el Llagostera ha arribat a la porteria defensada per Bayona amb ràpids contraatacs. Un cop més, el porter palamosí ha refusat una falta llançada per Granell (70’). Roca, que havia entrar recentment, se li ha fet de nit en un u contra u que un defensa local ha pogut robar-li la pilota. Molt ritme en atac i molt bon futbol fins al final del partit, com un derbi de debò. En el minut 85 l’àrbitre no ha assenyalat un penal a favor llagosterenc en una entrada des del darrera comesa a Guitart, que hagués estat la sentència. Ja en l’últim minut, el mateix Guitart arribant des de la banda ha topat amb l’intervenció de Bayona que ha esvaït el perill. El Llagostera es venjava del partit de la primera volta aconseguint tres punts que el fa seguir, amb la garantia de dos jornades, com a líder de la Tercera Divisió.

Palamós: Bayona, Elies, Micaló, Borges, Cornellà, Casagran (Jaume Duran, 81’), Venzal (Murcia, 74’), Quintanilla (Marc Vila, 65’), Subi, Vichu i Ritxi.

Llagostera: Portoles, Aimar, Vallho, Giró, Quim Boadas, Plaja, Pedrito (Roca, 67’), Granell, Javi Revert (Eloi, 45’), Uri (Guitart, 82’) i David Costa.

Gols: 0-1 (45’) Marc Plaja.

Targetes: Als locals Casagran, Borges i Elies i als visitants Granell i David Costa.

Àrbitre: Sr. Cardosas Montesinos.

Públic: Uns 700 espectadors al Nou Municipal de Palamós.