10 de novembre del 2010

El Llagostera ridiculitza el Girona en joc però li falta eficàcia (1-1).

Pol Figueras | Llagostera

De tant en tant, el tòpic de que el futbol és injust és fa realitat, i s’ha demostrat aquest dimecres en el partit que enfrontava el Llagostera i el Girona. L’equip d’Oriol Alsina ha passat per damunt del Girona descaradament, tant en joc com en ocasions, i es mereixia guanyar el partit. És més, el porter local Martí quasi s’ha avorrit durant el partit, ja que el Girona ha estat espès en atac. Vergonyosa actuació dels de Raül Agné, que no semblaven un equip de futbol, sinó un exèrcit mercenari. Els gols, molt matiners, han estat de Gerard pel Girona, i de Pedrito pel Llagostera. Tot i la derrota en els penals, els jugadors llagosterencs poden estar orgullosos de la seva actuació feta pel sacrifici i esforç que hi han posat. Destaquem l’aforament del Municipal, que s’ha vist ple gràcies a la mobilització del poble de Llagostera.

El partit ha començat amb intensitat, i ben aviat, han arribat el gol dels dos equips. El Llagostera no s’ha arrogat davant la presència d’un teòric equip que juga a Segona A, i Pedrito, de fora l’àrea, rematava sense encert (3’). El Girona ha arribat poc, però només amb una ja n’ha tingut suficient. Gerard aprofitava una pilota alta per connectar una volea per batir a Martí (9’). Ens ha afectat el gol? Ni molt menys. Tres minuts més tard, Granell des de certa distància, posava en complicacions a Mallo que blocava l’esfèrica en dos temps. L’empat del Llagostera es produïa a càrrec de Pedrito, que desprès de marxar per velocitat ridiculitzant a Luso, enviava el Jabulani al fons de la xarxa per fer l’1-1 (15’).El Llagostera era dominador del partit, amb una defensa ben posicionada i valenta, que impedia tota acció de perill del Girona. Canal, al minut 18, no ha arribat per poc a rematar desprès d’un mal refús de Mallo en un llançament de falta de Pedrito. El partit ha entrat en una fase de joc en el mig del camp, amb molt toc. Juncà, amb sort, ha fet una centrada que s’ha anat enverinant però Martí no ha tingut problemes (35’). Guitart, a assistència de Peque, ha xutat des de la frontal de l’àrea però Mallo ha blocat bé (41’). En cap partit del Llagostera podia faltar el penal no xiulat a favor del Llagostera. En aquest cas, Migue ha ventat un cop sense complexes i ha fet caure a David Costa –i que ningú m’ho discuteixi perquè ho tenia just a davant-, impedint-lo controlar la pilota. Possiblement, el col·legiat s’ha vist espantat per assenyalar-li un penal al Girona.

Els següents 45 minuts s’han iniciat amb una ofensiva del Girona, controlant la possessió en el seu camp d’atac. Poc a poc, el Llagostera s’ha fet el partit en el seu favor i han arribat una pila d’ocasions. La primera, una centrada de Granell, que s’ha passejat per l’àrea però ningú ha rematat (59’). El lateral Aimar, participatiu en atac, rematava alt de cap (73’).Un minut més tard, arribava una de les millors ocasions, on Eloi Amagat, lliure de marcatge, rematava a les mans del porter. Els d’Oriol Alsina s’han fet amb el control del partit, començant per una molt bona defensa i un atac amb criteri. L’única arribada en perillositat visitant ha estat un xut des de lluny de Jandro, que Martí, molt segur, ha aturat (79’). Un cop més Eloi, d’una falta en el costat esquerre, enviava el seu llançament al lateral exterior de la xarxa (82’). L’última ocasió en el temps afegit, i la millor de totes, s’ha originat en una falta dirigida per Granell que ha topat amb el travesser, i al posterior rebot ha anat a parar a Vallho, que no ha pogut controlar bé.

Amb l’empat a 1 s’arribava als penals. Roca, Aimar i Mas han estat els anotadors del Llagostera. Per part visitant: Dani Bautista, Victor Curto, Chechu, Gerard i Jandro. En el quart penal, el porter visitant ha encertat la trajectòria del llançament de Granell i ha impedit el gol. Només ha faltat que Jandro no fallés el seu, i classifiqués al seu equip.

Llagostera: Martí Bartrina, Aimar, Vallho, Canal, Javi González, Herrera (Mas, 90’), Pedrito (Roca, 67’), Granell, Guitart (Uri, 72’), Peque (Eloi Amagat, 56’) i David Costa (Quim Boadas, 64’).

Girona: Dani Mallo, Luso (Noguerol, 20’), Serra, Dani Bautista, Migue, Gerard, Àngel, Borja Sánchez, Juncà (Chechu, 45’), Víctor Curto i Despotovic (Jandro, 60').

Gols: 0-1 (9’) Gerard, 1-1 (15’) Pedrito.

Targetes: Al local Canal i als visitants Borja Sánchez, Dani Bautista, Noguerol i Gerard.

Àrbitre: Sr. Conejo Rodríguez.

Públic: Un miler d’espectadors al Municipal de Llagostera.