5 de desembre del 2010

El següent, si us plau (0-3).

Pol Figueras | Ascó

El Llagostera ha aconseguit la cinquena victòria seguida amb el 0-3 a Ascó. Amb aquesta, ja són cinc jornades seguides on el conjunt d’Oriol Alsina aconsegueix els 3 punts. Els gironins només han deixat escapar cinc punts dels últims vint-i-quatre possibles. Els gols han estat a càrrec de Francesc Guitart que ha realitzat un hat-trick amb dos gols a la primera meitat i un altre a la segona. Ha estat un partit plàcid i sense problemes per la defensa. Així doncs, Ivan Portoles, que aquest diumenge era el seu aniversari, ha completat el quart partit sense encaixar cap gol.

Els gols han arribat ben aviat. Amb 10 minuts el Llagostera ja disponia d’una avantatge de dos gols. Primer, Guitart recollia una pilota a l’àrea i resolia un u contra u (2’) i després, a assistència d’Àlex Granell, marcava a porteria buida (8’). Una mostra de la intensitat en que ha sortit l’equip de fora. L’Ascó ha trigat molt a despertar-se i es que la possessió era només dels d’Oriol Alsina, que impedien que els locals passessin de la meitat del camp. Passat el primer quart d’hora de partit, els locals han anat entrant en el partit i han començat a tenir possessió. No obstant això, Ivan Portoles no ha intervingut en els primers 45 minuts, i l’única jugada dels de Mauro Ravnich ha estat un cop de cap que un defensa del Llagostera ha tret (36’). Anterior a aquesta ocasió, Marc Mas en un xut creuat (25’) i Aimar de cap (35’) havessin pogut ampliar l’avantatge. Abans d’arribar al descans, en una contra, Mas fallava un u contra u amb Felip que ves pogut matar absolutament el partit.

A la segona meitat la tònica del partit ha canviat. Ha estat l’Ascó qui tenia el domini de la pilota. Luis Garcia, des de la frontal de l’àrea, tenia una ocasió que marxava fora dels tres pals (50’). Com a resposta, Guitart s’avançava el porter Felip però la seva rematada marxava lleugerament desviada (54’). L’Ascó dominava, però el Llagostera tenia el partit controlat. Poques ocasions i predomini de la pilota en el mig del camp, tot i l’entrada al camp de jugadors nous. Al minut 70 ha arribat la sentència del partit. L’àrbitre assenyalava un penal clar comés a Peque quan s’anava sol a porteria. A causa d’això, el porter Felip ha vist la targeta vermella, i com l’entrenador local ja havia esgotat els tres canvis, Manu s’ha posat de porter. Guitart, que tenia l’ocasió de fer el hat-trick, no ha fallat i ha anotat el 0-3 (71’). Després d’aquest tercer gol, el Llagostera ha començat a tocar i ha calmat totalment el partit. Ens els últims deu minuts, cap ocasió ni per una banda ni per l’altre. S’acabava el partit amb el 0-3 i els d’Oriol Alsina es posen més i més líders.

Ascó: Felip, Cristian, Isma, Jose Ramon, Xavi Gràcia, Redondo, Yuriy (Mohe, 56’), Luis Garcia (Frederic, 62’), Manu, Mauri i Jaime (Hector, 65’).

Llagostera: Ivan Portoles, Aimar, Vallho, Canal, Javi Gonzalez, Quim Boadas, Roca (Pedrito, 74’), Granell, Mas (Peque, 45’), Eloi (Masferrer, 45’) i Guitart.

Gols: 0-1 (2’) Guitart, 0-2 (8’) Guitart, 0-3 (70’) Guitart (P).

Targetes: Als locals Xavi Gràcia, Manu, Jaime, Cristian i Mauri i als visitants Roca. Expulsat amb vermella directa el local Felip.

Àrbitre: Sr. Luis Pablo Querol.

Públic: Uns 100 espectadors al Municipal de la Vila d’Ascó.