9 de maig del 2011

Molts gols, poc futbol (5-2).

Pol Figueras | Llagostera

El Llagostera fa un pas endavant per ser campió de Tercera. Contra el Vilafranca, els homes d’Oriol Alsina han aconseguit una nova victòria. Va ser un partit de gols, però de poca emoció i poca transcendència. Els gironins van sortir amb molta empenta (2-0 en el minut 13), però el partit es va adormir. Amb això, el 4-1 que reflectia el marcador en el minut 55 no mostrava el context del partit. Els gols locals van ser a càrrec d’Eloi i Uri, els dos per partida de doble, i David Costa. Entrada fluixa en el municipal que no va superar els 300 espectadors. El conjunt d’Oriol Alsina s’assegura la segona posició i l’accés a la Copa del Rei el curs vinent.

El Llagostera va començar el partit amb molta intensitat. Ja en el minut 2 Pedrito va tenir una immillorable ocasió de gol, errant en u contra u. Així, en el minut 4 Uri no va perdonar i després d’un rebot va enviar l’esfèrica al fons de la xarxa. Els locals van dominar al mig del camp i van saber anul·lar qualsevol arribada del degà penedesenc. Era ocasió rere ocasió del Llagostera. Granell ho va intentar de falta directa (8’). El 2-0 va arribar en el minut 13, en una centrada de Peque des de la banda dreta que va rematar David Costa amb brillantor. Pedrito va estar a punt de dictar sentència, però David Costa va acabar tocant la pilota en posició de fora de joc (17’). Els visitants només van inquietar els locals en jugades a pilota parada. Martí solament va intervenir en una córner en el minut 18. El partit va entrar en un període de calma i ningú va dominar amb claredat les rendes del joc.. I amb això, Bacaicoa va llançar una falta directa que va entrar brillantment a la porteria de Martí (40’). El 2-1 era el resultat al descans.

Els gironins van tornar a sortir amb molta embranzida en la segona meitat. Així va sentenciar el partit. Primer, a càrrec d’Uri rematant una volea a l’escaire (53’) i posteriorment, Eloi, a boca de canó (55’), amb assistència de Pedrito en tots dos gols. Abans però, Valerio havia desaprofitat un u contra u amb Martí (52’). Amb la incorporació d’aquest jugador al camp, el Vilafranca va guanyar més vessant ofensiva. A la segona oportunitat, el mateix jugador no va perdonar i va superar Martí anotant el 4-2 (59’). L’últim tram del partit va ser intranscendent. No obstant això, Eloi va fer la famosa maneta, en un xut des de la frontal que va rebotar a un defensa i va enganyar el porter. Als últims minuts el Vilafranca va disposar d’ocasions. Primer, Alabau i més tard Valerio, no les van materialitzar (89’).

En declaracions a LlagosteraTV, Oriol Alsina ha remarcat la importància dels primers minuts: “El partit se’ns ha posat bé perquè hem marcat molt aviat”. “Crec que ha sigut un bon partit de futbol pels que han vingut aquí a disfrutar”.

Llagostera: Martí, Peque, Vallho, Quim Boadas, Masferrer, Pedrito, Eloi, David Costa, Uri (Banal, 80’) i Granell (Roca, 66’).

Vilafranca: Gerard, Ismael, Roca, Puchi, Eitán (Toni Ramírez, 60’), Alabau, Bacaicoa, Enric, Moya, Ginés (Valerio, 45’) i Dani (Erik, 44’).

Gols: 1-0 (4’) Uri, 2-0 (13’) David Costa, 2-1 (40’) Bacaicoa, 3-1 (53’) Uri, 4-1 (55’) Eloi, 4-2 (59’) Valerio, 5-2 (84’) Eloi.

Targetes: Al visitant Bacaicoa.

Àrbitre: Sr. Cano Gázquez.

Públic: Uns 250 espectadors. En la mitja part s’ha homenatjat el segon equip que ha assolit l’ascens a la que serà la Tercera Catalana la temporada vinent.