17 d’agost del 2010

Aquest cop no fallem als penals (1-1).

Pol Figueras | Llagostera

Amb la victòria contra el Manlleu als penals el Llagostera supera aquesta eliminatòria de la Copa Catalunya. El conjunt d’Oriol Alsina ha sigut superior al joc del Manlleu tot i no demostrar-ho en el resultat. Els primers 45 minuts han acabat sense cap gol i en la segona, primer el Llagostera, i desprès el Manlleu al temps afegit han posat el 1-1 al marcador. Els col·legiats de la delegació del Bages s’han empassat tres penals clars a favor local, però sí han vist un a favor visitant, que ha aturat Ivan Portolés fent justícia. Al revés que l’altre dia contra el Sabadell, els gironins han vençut a la tanda de penals per 5-4.

El partit ha començat amb l’atac del Llagostera. Els locals buscaven contraatacs i ràpids atacs. D’altra banda, la defensa sòlida local impedia qualsevol ocasió de gol del Manlleu. El primer intent del Llagostera ha sigut a càrrec de Guitart des del mig camp intentant sorprendre a l’avançat porter visitant (12’). I es que les ocasions no arribaven, per l’ igualtat de possessió i les bones defenses. Roca enviava la pilota al pal en un xut de fora l’àrea i era el primer avís realment perillós dels de Llagostera (17’). Al minut 25 arribava el primer i últim xut de la primera part dels visitants, on Fortet ha rematat molt fluix i sense perill per Ivan Portolés (25’). Un minut més tard Eloi centrava i l’anticipació de Mas als defenses marxava alta sense perill. El nou central Canal rematava un dels nombrosos córners però la pilota s’anava un cop més fora dels tres pals (34’). Als últims deu minuts són els que han fet agafar protagonisme a l’àrbitre. Primer, no assenyalava un penal per mans claríssimes (36’), després, un altre pena màxima no xiulada a Roca quan li han fet un “sandwich” (38’) i per acabar, feia veure que no veia res en una agressió d’un jugador del Manlleu a Guitart al mig del camp (44’). Finalitzava la primera part amb l’empat sense gols.

Com començava de bé la segona part pels locals. Atac rere atac, córner rere córner, un no parar. I com tot té recompensa, arribava el primer gol. I era a càrrec de Roca, que desprès d’una gran jugada personal arrencant des de la banda esquerra fulminava Tuscà (55’). El Llagostera sabia que mantenir el resultat no seria fàcil, i al cap de 5 minuts ho ha vist. Un defensa llagosterenc treia la pilota a la línia de gol en una jugada embolicada on mig municipal ja veia l’empat. Tot i l’avís, el Llagostera perdonaria en unes quantes ocasions. La primera, amb Granell de protagonista, empalmava una pilota de fora l’àrea que marxava per molt poc (66’). Dos minuts més tard, l’àrbitre es tornaria a tragar un penal a Uri. Ara arribarien les ocasions dels u contra u. Una excel·lent assistència de Roca provocava que Uri es quedés sol davant el porter però no pogués acabar la jugada amb èxit (69’). Un xic més tard, en un altre u contra u, Pedrito s’ha complicat la vida i els defenses han pogut treure la pilota. Penals pel Llagostera no, però pel Manlleu i tan! Banal cometia falta dins l’àrea que suposava la seva targeta groga i un penal en contra. Tot i això, un cop més, apareixia el porteràs Ivan per parar el penal llançat per Aumatell (79’). El Llagostera tenia el partit més o menys controlat per endur-se la victòria. Però en el temps afegit, tota la feina feta s’anava a fer punyetes. Ja al temps afegit, Masoliver rematava implacablement de cap i pujava l’empat.

S’arribava doncs, a la tanda de penals. Aquest cop sí es llançava a la porteria on es troben els espectadors. S’ha hagut d'arribar al cinquè penal perquè el Llagostera es pogués endur el partit. Raúl Calvo ha enviat el seu llançament al travesser i desprès David Costa ha convertit el seu. Per tant, el Llagostera avança d’eliminatòria en la Copa Catalunya.

Llagostera: Portolés, Aimar, Canal, Banal, Quim Boadas, Masferrer, Pedrito (Sergi Garcia, 84’), Guitart (Arimany, 81’), Mas (Uri, 64’), Eloi (Granell, 64’) i Roca (David Costa, 75’).

Manlleu: Tuscà, Masoliver, Chicho, Cunill, Busquets, R. Calvo, Romero (Rudé, 83’), Gely, Edgar (Criado, 63’), Crous (Aumatell, 63’) i Fortet (Planagumà, 50’).

Gols: 1-0 (55’) Roca, 1-1 (90’) Masoliver.

Targetes: Al local Banal i als visitants Masoliver, Chicho, Cunill i Busquets.

Àrbitre: Sr. Navarro Jiménez.

Públic: Uns 400 espectadors al Municipal de Llagostera. S’ha tingut d’arreglar les llums perquè havien robat tots els fils de coure del recinte. Han presenciat el partit l’ex-entrenador del Cassà, Bertu Fernàndez i els ex-jugadors del Llagostera, Javi Revert i Guillem Cornellà.