9 d’abril del 2011

Jugant amb foc (1-1).

Pol Figueras | Llagostera

El Llagostera obté un punt d’or de cares al títol de Tercera. Els d’Oriol Alsina no ho han tingut fàcil, i és que durant 81 minuts han anat per darrera en el marcador. El Cornellà s’ha avançat transformant un penal en el minut 2, i Eloi Amagat, també des de la pena màxima, ha fet el gol definitiu de l’empat quan restaven menys de deu minuts per l’acabament del partit. Ha estat un partit de sofriment, d’orgull, de lluita. I és que el Llagostera, que mai ha abaixat els braços, hagués pogut marxar amb els tres punts, però el temps estava limitat i no s’ha pogut. Els gironins són ara, a falta dels partits de demà, líders amb nou punts d’avantatge respecte el segon classificat. La setmana que ve es visita un camp complicat, Manlleu.

El Llagostera ha començat fred. El Cornellà, molt més despert que els locals, dominaven l’esfèrica ofensivament. La seva recompensa ha arribat massa aviat, en un penal per mans de Masferrer, que ha materialitzat Melo (2’). Era una gerra d’aigua freda que glaçava el Municipal. Però el Llagostera, que ens ha fet aprendre que l’última lluita que es perd és la que s’abandona, s’ha motivat ràpidament per buscar l’empat. Intentant crear espais amb molts de passes, el Cornellà pressionava la pilota amb molta agressivitat, no donant cap per perduda. El primer avís local, procedent de Pedrito, ha esperonat el públic, i els jugadors (10’). Un públic que avui cal felicitar. Davant aquest joc bolcat a l’atac dels llagosterencs, el Cornellà no ha dubtat a extingir el perill amb pilotades amunt. Un quart d’hora li ha durat l’assetjament del Llagostera a la porteria d’Iñigo. Això ha donat oxigen al Cornellà, que hagués pogut ampliar l’avantatge amb una rematada d’Enric que ha sortit desviada (23’).El Llagostera ha tornat a agafar la veu cantant del partit en la recta final de la primera part. Plaja primer, en una rematada molt forçada (30’), i Pedrito de volea després (35’), ho han intentat. La millor ocasió ha arribat de les botes d’Eloi, però un defensa l’ha pogut treure en l’últim instant (38’). Avantatge mínima visitant en el descans.

El Llagostera disposava de 45 minuts per capgirar el marcador. Les seves intencions eren clares. La primera de la segona meitat seria doble, llàstima que la rematada d’Uri i posteriorment d’Eloi, l’han pogut guarir els rivals (50’). Un Cornellà que s’ha tancat a darrera, absolutament sense cap punta. Era una situació difícil, però l’estratègia del Cornellà assegurava ocasions pels locals. Pedrito, en estat de gràcia últimament, li ha faltat una marxa més avui, tot i que no ho ha deixat d’intentar, com la mitja lluna que ha sortit alta en el minut 64. L’únic avís del Cornellà en la segona part ha estat a càrrec de Valentín, però el seu xut, sol davant de Portoles, ha anat massa creuat (68’). Un cop més Pedrito, de falta, ha enviat la pilota per damunt del travesser de la porteria rival (72’). S’acabava el temps, tot i la insistència del líder. Una molt bona ocasió ha estat desaprofitada per Uri, que l’ha enviat al porter, i Revert en el refús, de cap, l’ha pogut enviar a córner Iñigo (78’). I finalment ha arribat el premi, molt merescut, de penal, transformat per Eloi Amagat en el 83. Amb l’1-1 el partit ha canviat radicalment. Un Llagostera buscant el segons sense cessar i un Cornellà tancat com les anxoves en la seva llauna. I és que s’ha disposat d’ocasions, com la xilena intentada per Roca (87’), però no ha pogut ser. Al final, empat a 1, fent justícia pels dos equips.

Llagostera: Ivan Portoles, Masferrer (Aimar, 66’), Vallho, Javi González, Plaja (David Costa, 74’), Eloi, Pedrito, Granell, Javi Revert (Banal, 83’), Uri i Roca.

Cornellà: Iñigo, Edgar, Melo, Pol, Valentín (Àlex, 90’), Tonet, Enric, Pep, Dani Delgado, Puerto (Gerard, 75’) i Juli ( Jaume, 90’).

Gols: 0-1 (2’) Melo (P), 1-1 (83’) Eloi (P).

Targetes: Als locals Vallho, Granell i Uri i als visitants Edgar, Melo, Pol, Valentín, Enric i Pep.

Àrbitre: Sr. Ávalos Barrera.

Públic: Uns 500 espectadors en el Municipal de Llagostera.